Ηράκλειο, Κρήτη | info@koh.gr | + 30 698 661 6852

Οι Αγώνες

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου, διοργανώνει τους 10ους Κολυμβητικούς Αγώνες Ανοικτής Κατηγορίας "Τσετσο Γκολομεέβ 2024", στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου στις 15 και 16 Ιουνίου 2024.

Οι αγώνες διοργανώνονται στη μνήμη του επί σειρά ετών προπονητή του Ομίλου, Τσέτσο Γκολομέεβ και στα πλαίσια της ανάπτυξης και της προβολής των αθλημάτων της πισίνας και τη δημιουργική ενασχόληση της νεολαίας της πόλη μας αφού ο αξέχαστος Τσέτσο, ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, εξακολουθεί να προβάλει ως πρότυπο για τους νέους της πόλης μας που δεν σταματούν να αγωνίζονται και να ονειρεύονται.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της ΠΕΚΥΚΡ και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και διεξάγονται με την συμβολή των κολυμβητικών σωματείων της πόλης του Ηρακλείου και την στήριξη του Ε.Α.Κ.Η. και της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ.

Οι αγώνες

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου δίνει μεγάλη σημασία στη καθιέρωση των αγώνων σαν σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας. Η πόλη του Ηρακλείου δεν έχει να επιδείξει σημαντικά γεγονότα στον τομέα του υγρού στίβου (με εξαίρεση ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης την δεκαετία του 80, και κάποιες διεθνείς συναντήσεις υδατοσφαίρισης και συγχρονισμένης κολύμβησης που έχει διοργανώσει ο ΚΟΗ στο παρελθόν).

Η προοπτική του Ομίλου μας είναι, εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες και με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές βελτιώσεις που ήδη έγιναν (με τη στήριξη της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Κρήτης) αλλά και δρομολογούνται στον αγωνιστικό και τον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού κολυμβητηρίου, οι αγώνες να αποκτήσουν διεθνή εμβέλεια και να μπουν στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Aquatics).


Οι παρελθόντες αγώνες διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία αφού σε αυτούς συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, δεκάδες αθλητές μέλη των Εθνικών μας ομάδων και αθλητές από το εξωτερικό.

Εκτιμάται ότι στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 σύλλογοι με 300-350 αθλητές‐τριες.

Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας αθλητών από την Ηπειρωτική Ελλάδα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αθλητές μέλη των Εθνικών Ομάδων και της Προεθνικής.

Επίσης, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηριών, οι μετακινούμενοι με τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ θα έχουν έκπτωση 40%.

Δελτία τύπου από παρελθόντες αγώνες (2019, 2018, 2017)

Προκήρυξη των αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μορφή ανοικτής κατηγορίας (OPEN) με σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς κολύμβησης της WORLD AQUATICS, το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου 2024 σε τρεις αγωνιστικές ενότητες. (Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωί, Κυριακή απόγευμα).

Κατεβάστε την προκήρυξη 

Δηλώσεις πρόθεσης συμμετοχής μέχρι 29/5, εδώ

Πρόγραμμα - Συμμετοχές - Αποτελέσματα

Πληροφορίες για τους αγώνες και τα επίσημα αποτελέσματα στον ιστοχώρο της ΚΟΕ στην ενότητα "Η Ομοσπονδία > Περιφερειακές επιτροπές" εδώ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, © 2020