Ηράκλειο, Κρήτη | info@koh.gr | + 30 698 661 6852

Οι Αγώνες

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και τπν Δήμο Ηρακλείου τους 8ους Κολυμβητικούς Αγώνες Ανοικτής Κατηγορίας "Τσετσο Γκολομεέβ", στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου στις 28 και 29 Μαϊου 2022.

Οι αγώνες διοργανώνονται στη μνήμη του επί σειρά ετών προπονητή του Ομίλου, Τσέτσο Γκολομέεβ και στα πλαίσια της ανάπτυξης και της προβολής των αθλημάτων της πισίνας και τη δημιουργική ενασχόληση της νεολαίας της πόλη μας αφού ο αξέχαστος Τσέτσο, ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, εξακολουθεί να προβάλει ως πρότυπο για τους νέους της πόλης μας που δεν σταματούν να αγωνίζονται και να ονειρεύονται.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της ΠΕΚΥΚΡ και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και διεξάγονται με την συμβολή των κολυμβητικών σωματείων της πόλης του Ηρακλείου και την στήριξη του Ε.Α.Κ.Η.

Οι αγώνες

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου δίνει μεγάλη σημασία στη καθιέρωση των αγώνων σαν σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας. Η πόλη του Ηρακλείου δεν έχει να επιδείξει σημαντικά γεγονότα στον τομέα του υγρού στίβου (με εξαίρεση ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης την δεκαετία του 80, και κάποιες διεθνείς συναντήσεις υδατοσφαίρισης και συγχρονισμένης κολύμβησης που έχει διοργανώσει ο ΚΟΗ στο παρελθόν).

Η προοπτική του Ομίλου μας είναι, εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες και με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές βελτιώσεις που ήδη έγιναν (με τη στήριξη της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Κρήτης) αλλά και δρομολογούνται στον αγωνιστικό και τον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού κολυμβητηρίου, οι αγώνες να αποκτήσουν διεθνή εμβέλεια και να μπουν στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA).


Οι παρελθόντες αγώνες διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία αφού σε αυτούς συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, δεκάδες αθλητές μέλη των Εθνικών μας ομάδων και σημειώθηκε ένα πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς και αθλητές από το εξωτερικό.

Εκτιμάται ότι στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 σύλλογοι με 350-400 αθλητές‐τριες.

Υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας αθλητών από την Ηπειρωτική Ελλάδα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αθλητές μέλη των Εθνικών Ομάδων κια της Προεθνικής.

Δελτία τύπου από παρελθόντες αγώνες (2019, 2018, 2017)

Προκήρυξη των αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μορφή ανοικτής κατηγορίας (OPEN) με σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς κολύμβησης της FINA, το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαϊου 2022 σε τρεις αγωνιστικές ενότητες. (Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωί, Κυριακή απόγευμα).
Η προκήρυξη των αγώνων έχει εγκριθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και περιέχεται στο επίσημο καλεντάρι της.

Καταληκτικές ημερομηνίες

Δήλωση πρόθεσης συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία του ΚΟΗ στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου ή ηλεκτρονικά στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , μέχρι τις 10 Μαΐου 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 20 Μαΐου 2022 στα γραφεία του ΚΟΗ στο κολυμβητήριο Ηρακλείου ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ιστορία των αγώνων

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, © 2020